Wat betekent Tingsha ?

 

Zijn kleine klankschalen gebruikt door monniken. Tingsha's hebben dezelfde legering als klankschalen maar hebben een meer doordringende toon. Tingsha's zullen het lichaam niet raken maar werken enkel en alleen op toon. Deze worden als rustgevend en energetisch ervaren.

TingshaAudio staat voor zuiverheid van beeld en klank, een vorm van belevingstherapie. Muziek & video een universele taal streelt onze emoties en brengt ons lichaam in rust.

Synergie in een unieke combinatie voor audio en video weergave vertaald zich in een productaanbod dat naadloos in elkaar overgaat en complementeert zodat u zonder dit direct te beseffen jaren na uw aankoop

nog steeds die speciale “touch” ervaart telkens u geniet van een opname uit het verleden - zo vanzelfsprekend, zo echt dat enkel ontroering uw zinderend laat ontwaken..

 

Ontstaan uit passie en volharding zijn wij fabrikant van CONQUISTAR RIBBON SPEAKERS & Diffusers SOUNDSCAPES-WAVE WEAVER,

Importeur voor  ZenSati Cabels & MIYAJIMA LABORATORY en bieden wij

Audio Wellness kuren die uw hardware kunnen optimaliseren.

 

In 2008 biedt TingshaAudio onderhoud aan voor uw vinyl & Cd collectie. De genaamde Audio-Wellness-Kuren.  De investering in professionele apparatuur reinigt & demagnetiseert vinyl & CD op afspraak.  Breng uw collectie binnen en enkele dagen later kan u het verschil thuis waarnemen.

 

In 2010 gestart met import ribbon luidsprekers van de zweedse fabrikant Transmission Audio.

 

 

Voor akoestisch advies kan u terecht in samenspraak met een ingenieursbureel dat door middel van gecalibreerde metingen het kliënteel professioneel advies verstrekt - Dat kan gaan van prive-(kantoor)gebouwen tot muziekruimte(n) en/of studioʼs.

Of het kan ook eenvoudiger - voor klanten waar het niet mag “opvallen” biedt TingshaAudio de produktlijn van Franck Tchang, resonance techniek. 

 

In maart 2010 gaf TingshaAudio een Europese Première : de voorstelling van M1i monitor van TransmissionAudio, een Open Dipole Ribbon met een Ted Jordan basdriver rechtstreekse update van een “Speaker of the year 2001 Award” het model R3 speciaal voor Red Rose ontwikkeld en nu in een nieuw jasje... De introductie is zo ingrijpend dat TingshaAudio de import voor België verwerft van Bo Bengtsson, uitvinder en gepatenteerd fabrikant van deze ʻechteʼ ribbonspeakers.

Aanwezig op audiobeurzen in binnen & buitenland verwerven deze speakers bewondering en fascinatie en wordt het importverhaal uitgebreid met Benelux en Duitsland in 2012.

 

 

Ook in vinyl apparatuur investeert TingshaAudio en in 2012 volgt het importeurschap met Miyajima Lab, phono-elementen met de crossring methode.  De beroemde TwAcustic platenspeler Raven Two met 

vrijstaande motor is onze vinyl referentie

 

Februari 2014 :  TingshaAudio introduceert ZENSATI kabels op haar stand te Hamburg.  

 

Maart 2014 :  Als fabrikant krijgt onze nieuwe eigen RIBBON-luidsprekerlijn CONQUISTAR SERIES vaste vorm : de introduktie wordt voorzien September/Oktober 2014

Conquistar Series 2 -  Open Dipole RAAL Ribbon speakerlijn,

Kunnen enkel in onze CONQUISTAR STORES beluisterd en aangekocht worden.  Duitsland, te Hamburg februari 2015 en te Munchen Mei 2015

wordt CONQUISTAR in wereldpremière voorgesteld.

 

Een nieuw concept van verkoopkanaal wordt geboren : 

CONQUISTAR STORE - bedoeling is dat een exclusiviteit wordt aangeboden.  Wereldwijd worden per land EEN maximum TWEE STORES geopend.  Als klant koopt u dus wereldwijd rechtstreeks van de fabrikant met de mogelijkheid als gepassioneerd muziek-professional uw eigen CONQUISTAR STORE te openen.  Of in het geval u reeds audio-activiteiten ontplooit wordt erkend als CONQUISTAR STORE.  Bij interesse vraagt u naar de voorwaarden.

 Alle technische ondersteuning & upgrades worden door TingshaAudio ondersteund en verzorgt.

Levenslange garantie op de Ribbonelementen - vijf jaar op het volledige

speakersysteem voor eerste eigenaar.  Certificaat aan eerste eigenaar.

 

Reviews, beurzen, demoʼs en speciale events leest u op Showagenda

De site wordt zeer regelmatig met updates en nieuws aangepast.

 

Jean-Paul Elinck

Fabrikant CONQUISTAR & Diffusers SOUNDSCAPES - Wave Weaver

Import  ZENSATI-MIYAJIMA

Diverse diensten AUDIO WELLNESS

www.TingshaAudio.com

www.TingshaAudio.be

www.Conquistar.eu