Swich your speakers to Conquistar

 

You want to swich your old speakers to CONQUISTAR® 

HOW DO YOU DO THAT  ?

 

1/Contact CONQUISTAR STORE in your country - Reference : See our page 

 

2/No Conquistar Store in your country ? : go to shop 

 

3/Order a new pair CONQUISTAR

 

4/Make pictures from your old speakers & wanted price for your speakers & send it to us.

 

5/We send you a bid or our agree for your old speakers

 

6/If we are agree for your old speakers, you pay your order for CONQUISTAR

minus the price for your old speakers - (we send you a correct invoice were all details are included)

 

7/After receiving payment Conquistar we send you your new pair CONQUISTAR

 

 

8/You send us your old speakers.

 

 

Download
Conquistar floorstand Series 2
Nederlandstalige review uit editie November 2015 van Music Emotion
ME-ConquistarREVIEW.pdf
Adobe Acrobat document 2.4 MB

Conquistar Series 2 - Floorstand with Open Dipole Raal Ribbon driver

Conquistar & TingshaAudio are patented

Now available in real veneer wood 'light cherry' and 'dark Wengé' & all RAL colors 

LIFETIME WARRANTY ON RAAL RIBBON driver

5 YEARS WARRANTY WITH REGISTRATION rest of speaker system.

First buyer OWNERS CERTIFICATE

 

SOME TECH :

30HZ - 40KHZ

92 DB

impedance 6 Ohm

ROTATING RIBBON FOR OPTIMUM FINETUNING IN ROOM and Acoustic equalizer without distortion on frequency with 4 pats - 2 in front - 2 in back

EXTERN X-OVER WITH BI-WIRING 

 

TingshaAudio (Belgium) has spent years of research to develop one of the finest speakers available anywhere, the CONQUISTAR Series 2 with dipole RAAL ribbon driver. 
A revolutionary and unique design with the best Ribbon technology available. TingshaAudio is looking to expand its distribution worldwide. If you own a High-end audioshop and you are searching for a really exclusive speaker to surprise your customers, we would be delighted to hear from you and share our passion with you.
You love music but do not own an audioshop, mention this design to your dealer.  
We promise you a passionate, uncompressed and dynamic musical experience

 

 

Als fabrikant zoeken wij in meerdere landen DISTRIBUTIE of Stores

Mail for Distribution info&conditions : TingshaAudio@gmail.com

 

Our second MODEL, CONQUISTAR "Philomena'  (MONITOR) comes with "little"RAAL ribbon driver

Launch proceed 2016-2017

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Natural Trend :  Dark Wengé veneer

Download
CONQUISTAR SERIES
Ribbon Technology by Manufactor TingshaAudio
2016 Brochure CONQUISTAR.pdf
Adobe Acrobat document 4.8 MB
Download
Manual Conquistar Series 2
Gebruiksaanwijzing Conquistar Series 2 - FLOORSTAND
Manual Conquistar Series.pdf
Adobe Acrobat document 189.8 KBX-over components standaard Mundorf.

OPTION for all versions except for RETRO TREND : Duelund components in combination with Mundorf.

With PERSONAL TREND are Duelund components ALWAYS included.

Conquistar Series 2 - Floorstand with RAAL Dipole true Ribbon

Enkele eerste reacties tijdens de diverse luistersessies met enkele luisteraars :

 

Ja, de luistersessie bij TingshaAudio ging mij met name om de Conquistar luidsprekers.

De Zensati bekabelingen had ik bij vorige luistermeetings in Wommelgem al hélemaal door.

Ook de Grandinote componenten had ik 'n paar keer eerder mogen begroeten.

Dus gewapend met het al enigszins vertrouwd zijn met de configuratie was ik klaar voor de ontmoeting met de nieuwe luidspreker. Men wéét hoe menselijk (en misschien zelfs audiofiel) het is op 'n 'wow'-moment te hopen om je vervolgens dan snel op tekortkomingen van 'n configurate te gaan concentreren.

Pas daarna komt een fase van sterke kanten beoordelen ervan aan de beurt en wordt zoiets als een eind oordeel gevormd. Zó ongeveer! En wanneer je jezelf 'n beetje op je gemak weet te voelen (geen probleem bij U en Nadine), dan is dat meestal binnen 'n uurtje wel gedaan. Echter... deze keer...

Een èchte 'WOW'-beleving bleef eigenlijk onverwacht enigszins 'n beetje uit maar er gebeurde iets 'stiekems'! Iets wat ik nooit eerder heb meegemaakt. De weergave is van dusdanig niveau dat je gek genoeg aan het überhaupt willen vinden van tekortkomingen niet eens toekomt. Ook niet na 'n paar uren!

Maar denk nu niet dat die fase wordt overgeslagen. Nee, zelfs bezig geraken met positieve of sterke kanten is niet aan de orde, gek genoeg!

Je kòmt daar gewoon niet! Het gaat hier niet over zwakke en/of sterke aspecten! Blijkbaar ben je direct in de muziek en ervaart enkel en alleen facetten binnen het muziekgeluid waarvan je niet eens wist dat zoiets zou kunnen bestaan!

En dat groeide en groeide alleen maar. Wonderbaarlijke ervaring hoe je vanuit het heden wordt terug genomen naar het verleden, naar ten tijde van de opnames.

Over het heden en verleden gesproken te hebben, blijft zoiets als de toekomst over. Deze luidspreker, de Conquistar, is precies dàt! Toekomst! Wáánzinnig!

Zo'n coherentie, zo'n muzikale betrokkenheid! Zo'n open definitie! Zo eerlijk en zó echt! En hoe 'life' kan life-muziek klinken? Nou ja, klinken? 'Zijn' is het woord! Geen enkele versmelting tussen gelijksoortige maar afzonderlijke instrumenten. En dat is helaas wel eens anders kan ik u zeggen. Twee gitaren over één en hetzelfde kanaal blijven twee gitaren! Enz... Er zijn werkelijk geen verdere woorden voor! Heel frappant!

In ieder geval ben ik al aan het sparen en zie uit naar de officiële introductie op zondag 26 okt.2014 in de Ternesse Golf&Country Club Uilenbaan 15 te Wommelgem. Het staat in mijn agenda! En ik hoop ze daarna thuis te kunnen gaan beluisteren om ze aansluitend te kunnen bestellen. Alsnog wil ik u oprecht feliciteren met uw uitzonderlijke prestatie aangaande de Conquistar Series 2.

Nog dank voor de gastvrije ontvangst.

 

Met vriendelijke groet,

Philip

 

Het inzicht in de blauwdruk van de opnameruimte is hier opmerkelijk

Achtergrond en omgevingsgeluiden worden heel naturel weergegeven

 

verfijning en detail 

 

een van de weinige momenten waarop je niet meer zoekt naar “is het niet te scherp”, 

“is het laag in evenwicht” ?   Neen, gewoon je laten verrassen en genieten 

 

een van de weinige luidsprekers die je uitnodigen om te luisteren 

 

geen stress maar ontspanning en vooral heel veel kleine details die plots opduiken

waardoor de muzikale beleving zo intens en “live” wordt

 

proficiat aan je ontwerpteam, bijzonder uitnodigende speakers die verrassend

onopvallend toch opvallen door hun eenvoud.

Eerst heb ik wat tijd doorgebracht met het beluisteren van het systeem. Het is voor mij ook een kennismaking met een nieuwe ontwikkeling. En daar komt voor mij bij dat spl-metingen zelden of nooit iets toevoegen aan de luisterervaring zelf! Gelukkig kunnen ze voor mij ook weinig afdoen aan diezelfde ervaring.

Wat goed klinkt IS goed, zelfs als het niet goed zou meten.

Wat slecht klinkt IS slecht, zelfs als het goed meet…

 

De Conquistar is een evenwichtig en homogeen klinkend systeem, met een sweetspot die in het exacte midden overgaat in een grootse inkijk. Ofwel: ga er mooi midden-voor zitten, zeer zeker op relatief korte afstand zoals hier bij JP, en je kunt een inkijkje nemen in elke opname. De sound-bubble is dan zeer groot en overtuigend; deelname aan de muziekervaring is vanzelfsprekend.

 

Klankmatig is het een mooi uitgebalanceerd systeem met een ogenschijnlijk rustige weergave. Het laag is diep en heel mooi te volgen zonder dat er ook maar iets onnatuurlijks meekomt. Hier is dus een mooi voorbeeld van de ontoereikendheid van metingen, zoals besproken: de meting suggereert een duidelijk slechtere laagweergave dan de werkelijkheid laat horen…

Het middengebied en het hoog zijn vol detail en klankrijkdom, maar dringen zich nooit op. Het is een luidspreker waarbij de muziek ook op de achtergrond mag klinken, en dan zul je niet zo makkelijk erdoor worden afgeleid.

Het hoog is prachtig open en plaatst zich overal in het beeld waar het moet zijn. Het is op geen enkele manier aan de speaker gekoppeld en voegt zich bij het midden en laag op een geloofwaardige en volstrekt natuurlijk manier. Ik kreeg snel associaties met het midden en hoog zoals dit door grote Apogee speakers kon worden neergezet: veel kracht, attack en dynamiek, zonder enig spoor van stress of scherpte.

Al met al is de speaker en zijn geluid een compliment voor jou, JP. Wederom heb je een nieuwe standaard gezet, zoals eerder met de kleine M1’s die mij zo charmeerden.

Ik geloof dat ik zelf erg gelukkig zou kunnen zijn met deze open, frisse en tegelijk zeer snelle en diepgaande weergave.

 

Een andere conclusie, en eentje die wel zeker is, is dat je een prachtige speaker hebt gebouwd, die fenomenaal en overtuigend klinkt, zonder het goedkope spektakel wat je nogal eens tegenkomt. Een alleseter, met een fraaie, doortekende en niet-opdringerige basweergave, een tastbaar en holografisch middengebied en een vrijstaand en losjes klinkend hoog.

Samen levert dit een sound-bubble op, die zowel bij lage als hoge volumes ongewijzigd overeind blijft, en een homogeen geluidsveld afstuurt op een luisteraar. Het is een prettige luidspreker om lang en intens naar te luisteren.

 

Heel fraai!

 

 

Met vriendelijke groet,

Toine Dingemans

 

 

More references : RAAL Ribbon drivers

 

Tech info :

 

2 weg systeem

RAAL Dipole true Ribbondriver met AM core transformator met levenslange garantie

 

Diverse patenten :

 

TingshaAudio - Manufacturer

CONQUISTAR - Brand name

EQUAFIELD® technology

FLATFOIL® technology

SYMMLEAD® technology

 

Ribboneenheid draaibaar - inclinatiehoek instelbaar van L+ 25° - 0° -  R-25° waarbij 0° de stand parallel is met voorzijde v d speaker.  Elke ribbonunit voorzien van 4 magnetische akoestische pats om akoestische optimalisatie in elke ruimte te kunnen inregelen.  2 pats vooraan - 2 pats achteraan

2 bassdrivers met alu-conus waarbij de unit-resonantiefrekwentie bijna nul is - 

30Hz - 40Khz

92 db

8 Ohm

Heeft een bijzonder 'versterkervriendelijk' belasting met een egaal, bijna volledig ohms verloop, dus ook prima geschikt voor lampenversterkers. 

Extern filter met hoogwaardige componenten zoals Mundorf

en voorzien van Low - High (bi-wiring)

Kan in 4 Trend afwerkingen worden geleverd, opties naar keuze

Leverbaar :  Dark Wenge fineer of Cherry fineer & alle RAL kleuren

 

Keeping all the technological (read : audible) advantages, now it became the thinnest Dipole True Ribbon in the industry.  This is an essential feature as there aren’t any deep slots or short horns created by bulky magnets in the vicinity of the ribbon element, to increase it’s air loading mass and compromise linearity, hence, acceleration and linearity are preserved.  

Totally symmetrical front and back openings provide identical ribbon loading, identical response and identical dispersion patterns front and back.  There lies the greatest advantage, unheard of in any dipole speaker design to date : once the symmetry has been achieved by it’s physical design, using RAAL’s proprietary foam deflector pads, you can adjust for different and independent dispersion patterns front and back.  This will allow you 

to create amazing depth of stereo image, depending on which pattern in the front and which pattern in the back is best for your listening room acoustics.

 

For the first time,  you don’t need electronics to adjust front and back levels.

It’s all very easy and very natural now.

Our team has develop a mechanical instrument to get the maximum

with a changable inclination degree between 25° & 0° for L(eft) & R(ight) direction. 

Team TingshaAudio has also choosen for AM core in the Ribbon-transformator :

The difference between Amorphous metal and Ferrite transformer cores is that AM has narrower hysteresis, so it needs even less energy to get magnetized around zero point. The audible difference is that it shows better low-level detail and it sounds a little smoother on top. In most systems, it is hard to hear the difference, but in systems with good resolution, it is plainly audible and well worth the money.

 

Many thanks to our engineers, manufacturers of parts and suppliers,   promo team, musicians and first listeners with “the golden ears” who have made this project to a final product ready to launch !

 

Provided in September / Oktober 2014

 

 

Some grafics about the RAAL ribbon drivers

Download
1m - 10 cm off axis - with foam pads.pdf
Adobe Acrobat document 65.4 KB
Download
1m - 10 cm off axis - no foam pads.pdf
Adobe Acrobat document 65.9 KB


In our years of experience with ribbonsystems we are working on our own speaker line CONQUISTAR SERIES in cooperation with renowned experts.

 

Think different, Think modulair, Conquistar Series first floor model comes with Dipole Raal ribbon

tweeter module, available in 4 Trends.  Our engineerteam works also on our next modules. 

In the design phase is also a small speaker where you can read the specs soon.

 

We are building our new demoroom in the heart of the Belgium Ardennes.  We planned also our launch for the new Conquistar Series in our new demoroom.  This new place allow us our Benelux and German audio lovers meet in a central location.  Also our international distributors/Stores and consumers are welcome in our new room.

 

Follow our "Show" page. 

 

Cabinets are manufactured in the Benelux

 

CONQUISTAR SERIES 1 is an entry level series (= the monitor version) and has a smaller price. That is primarily intended for the Ribbontechnologie at an economic price.

 

The SERIES 2 (floorstand) let more hear the difference to higher series.

 

The first two models comes in 4 different finishes :

 

RETRO Trend ; in high press laminate with 2 satin lacquer finish 

Is the economic version.

No options available

 

COLOUR Trend : In Black paint with 2 lacquer finish in Satin or Matt, according to choise

All colours possible : + 10%

All options available 

 

NATURAL Trend : Real wood veneer with lacquer finish Matt or Satin

Oak, Essen, Cherry or Maple

Other wood veneer : +15%

All options available

 

PERSONAL Trend : Special Edition - A la carte design

Wraptechnology or Corian cabinets

All options included

 

Other models are in development.

 

Each model have  :

Waterproof Mdf 313 cabinet

X-over Mundorf components

Ls connectors : Puresonic

Special innovative damping material -

no manufacturer use this special material -

turn unwanted bass problems in cabinet to practical zero-

Internal cabling Supra from Sweden 

 

Better tolerance with higher precision for Dipole ribbons made in Serbia - RAAL Dipole with AM core.

 

 

 

Benelux residents call or mail TingshaAudio@gmail.com

 

Asian residents ask list CONQUISTAR STORE 

 

European residents ask list CONQUISTAR STORE

 

Rest of the world residents ask list CONQUISTAR STORE

Picture from intern cabling ZenSati in option available in all new CONQUISTAR SERIES except RETRO Trend.