Laat uw kostbare vinyl schoonmaken bij het enige, erkende Keith Monks Record Cleaning Center van de Benelux

 

Ja, U leest het goed; een unieke Belgische service aangeboden

door muziekliefhebber met een Professionele machine, de Keith Monks, bekend in vele ontelbare radiostations en studio’s

De eerste machines dateren uit 1967, ondertussen reeds 12.000 gefabriceerd, een ongekende ervaring en expertise.

 

Een service op afspraak zodat u niet hoeft te wachten, u staat erbij terwijl de reiniging gebeurt.  Op hetzelfde ogenblik geniet u op onze set van uw vinyl-klanken.  U kan dan het verschil horen tussen wel en niet gereinigd.

 

Het unieke aan deze machine is de groefreiniging : met een draad wordt de groef diep gereinigd met speciaal ontwikkelde discOvery KeithMonks natuurlijke vloeistof, op hetzelfde moment wordt ook al het vuil uit de groef opgezogen en is de plaat meteen ook weer droog.  Uniek en enig, het resultaat is een grondige reiniging van uw zwarte goud !

 

Elke gereinigde plaat krijgt ook een nieuwe hoes, de originele Mobile Fidelity Master hoes, antistatisch,beschermd tegen krassen en vervuiling om maximale bescherming te bieden.

 

Ooit gedroomd om uw vinyl-software te optimaliseren ?

Wel aan U om deze droom te realiseren; vrijblijvend info en afspraak : TingshaAudio@gmail.com  

 

0-25 stuks : 3,5/stuk

26-75 stuks : 3/stuk

76-150 stuks : 2,5/stuk

151-500 stuks : 2/stuk

vanaf 501 : 1,5/stuk

per klant en per opdracht

extra voor zeer bevuilde records : 1/stuk

excl BTW

 

Special conditions together when buying Tw Acustic turntable. 


Akoestiek

Een van onze Wellness kuren die in onze custominstallaties is opgenomen.

Twee hoofdrichtingen zijn de basis :

Door professionele metingen : U wordt geadviseerd en een maatpak wordt voorgesteld. Er wordt rekening gehouden met de afwerkingsgraad die de klant met of zonder architect bepaald.  Verlichting en andere technieken kunnen mee opgenomen worden in de uitvoering. Kan ook een stuk DIY in worden opgenomen voor de liefhebbers;

DIY(do it yourself) project : toepassing van Franck Tchang resonancietechnologie - gaat van de  zogenaamde SugarCubes naar de kelk-resonatoren - Pas als u ze wegneemt hoort u het verschil, maar : geloof enkel uw eigen oren ! Zeer uitgebreide Engelstalige review van 6-Moons.

Voor een prive sessie en of advies gebruik onze contact pagina.

 

Akoestiek

Als audiofiel weet u dat akoestiek uw ongewenste luidspreker is.  Behoort u bij de gelukkigen die een aparte luisterkamer kunnen inrichten dan kan u vele richtingen uit om dit probleem aan te pakken.

Als u de leefruimte gebruikt als luisterruimte wordt het een moeilijker verhaal.   Design en integratie worden dan een belangrijke factor om uw akoestiek te tunen.  Bijna onzichtbaar en bijzonder efficiënt zijn de producten van Franck Tchang, Acoustic System Componenten.

Ook in onze roadshows kunnen deze producten gedemonstreerd worden. U ervaart direct het verschil bij plaatsing en verwijdering.

Nu tijdelijk beschikbaar in een vast setje :  De basis set (1 basic en 1 zilver resonator + 4 phase correctoren voor 595€ i.p.v. 995€ - tot zolang de voorraad strekt.

Acoustic System Componenten

De werking van Acoustic Systems producten is gebaseerd op zuivere fysica en werkt akoestisch in plaats van electronisch. Het systeem werkt mét en wordt aangestuurd door de geluids-energie in de ruimte, dus niet door electronische signalen, al dan niet digitaal, die door uw set gestuurd worden.

Er zijn géén electronische componenten, dus ook geen beperkingen naar circuits of software designs, daarenboven is er geen electriciteitsverbruik. Acoustic System heeft géén periodieke updates nodig en is volledig future-proof. Het systeem is 100% verwijderbaar, verplaatsbaar en kan aangepast worden aan elke ruimte waar muziek gespeeld wordt of waar u akoestische problemen wenst aan te pakken om de geluidskwaliteit te verbeteren.

Acoustic System zuigt geen klanken of frequenties op uit de ruimte zoals traditionele passieve roomcorrectie benaderingen. Het wijzigt ook geen electrische signalen in een audio systeem zoals actieve systemen gebaseerd op algorithmen dit doen.

Binnen een bepaalde kamer, herbestemt het systeem ongewenste sonische artefacten die zich voordoen, gebruikt hun energie of zet deze om in duidelijk hoorbare verbeteringen. Met Acoustic System werd een totaal nieuwe categorie van akoestische conditionering geboren - de interactieve benadering.

 

De verschillende componenten

De verschillende componenten van Acoustic System zijn klein, onopvallend, makkelijk te plaatsen, te verplaatsen en aan te passen.

Ze staan gewoon op de vloer of worden aan de muren gehecht met Bostik Blu Tack verwijderbare en herbruikbare lijm waardoor het systeem volledig mobiel blijft. (Blu Tack is volledig verwijderbaar en onschadelijk voor de meeste oppervlakken)

Acoustic System componenten worden geleverd met alle benodigdheden, inclusief een duidelijke handleiding.

De Resonatoren

Acoustic System resonatoren lijken op miniatuur Tibetaanse klankschalen, elke resonator heeft vier, driehoekige vleugeltjes. Hun harmonische reactie op muziek of klanken verminderen ongewenste echo’s, controleren resonanties en helpen timbres open te bloeien. De resonatoren zelf rusten op zilveren statiefjes die op hun beurt bevestigd zijn op houten blokjes van 5 cm in het vierkant en 2 cm dik die met Blu Tack aan de muur gehecht worden.

 

Phase Corrector Set

De Fase Corrector Set is een set van vier kleine houten instrumenten die timing van geluidsgolven verplaatsen in de ruimte om deze af te stemmen op de muziek die uit de luidsprekers van uw audiosysteem komt. Deze instrumenten (ongeveer 5 cm in het vierkant en 2 cm dik) worden direct op de vloer geïnstalleerd op 4 verschillende plaatsen.

Het corrigeren van de fase helpt bas en treble uitbreiding en bas snelheid, verbetert de helderheid en vermindert de turbulentie en de druk in de kamer.

Wordt geleverd met alle benodigdheden, inclusief een duidelijke handleiding.

 

Sugar Cubes

Het installeren van Sugar Cubes kan een logische stap zijn op elk moment in het proces. Sugar Cubes zijn een set van 17 kleine palissander kubussen doorboord met een gaatje in een as en twee gaatjes in de andere as. Een diffuser is ook inbegrepen.

Ze worden in een grid array op de muur achter de geluidsbron bevestigd met Blu Tack. Ze fungeren als een gevoelige multi-band grafische equalizer, zodat u het volume van verschillende geluidsbronnen en frequentiegebieden kan bijregelen.

Sugar Cube arrays kunnen ook omgevingsgeluid of lastige gebieden in vreemd gevormde kamers verminderen. Ze kunnen zelfs worden gebruikt om ongewenst omgevingsgeluid in een ruimte te blokkeren.

Wordt geleverd met alle benodigdheden, inclusief een duidelijke handleiding.